Laatste nieuws

GeoTour Kop van Drenthe bestaat 3 jaar!

Op zaterdag 27 april bestond de GeoTour Kop van Drenthe exact 3 jaar. In de afgelopen drie jaar hebben we circa 12.000 bezoekers in de regio mogen ontvangen om de schatten (caches) aan de hand van diverse verhaallijnen te gaan zoeken. We zien dat de bezoekers gemiddeld 4,3 dagen ervoor in onze regio verblijven. Ook weten we dat er het nodige besteed wordt bij de horeca, musea en andere locaties. Een prachtig, toeristisch product waar zo’n 25 bedrijven uit de regio aan verbonden zijn. Een team van 23 vrijwilligers staat dag en nacht klaar om de caches te onderhouden en ervoor te zorgen dat alles blijft functioneren. De economische spin-off is op dit moment ongeveer € 200.000,- op basis van gegevens van de paspoorten die geocachers bij ons inleveren. Kortom dat smaakt naar meer!

Evenementen 2024

Belevingskaart Groeningen

Geniet jij van de natuur en ben je graag buiten? Dan zit je hier helemaal goed. Groeningen is de ideale plek om te ontspannen tussen het groen, nieuwe planten- en diersoorten te ontdekken, of je te verwonderen over de mooiste landgoederen.

De Groeningen Belevingskaart is een topokaart met wandel- en fietsroutes langs plekken waar het Groeningen-verhaal optimaal te beleven is. Daarmee kunnen de kwaliteiten die het gebied al heeft nog meer ontsloten worden voor potentieel geïnteresseerden van binnen en buiten de regio. Het in beeld brengen van de vele mogelijkheden is een krachtige ondersteuning van de loftrompet die op Groeningen gestoken wordt. Attentie- en informatiewaarde dus, als basis voor bescherming, beleving en benutting van de natuurwaarden.

Op deze kaart vind je handige startpunten voor jouw ontdekkingstocht door Groeningen. Hier kun je parkeren, is vaak horeca te vinden en starten routes of beleefpaden. Daarnaast vind je 10 tips voor ‘groene’ hotspots die je niet mag missen, de
mooiste wandel-, fiets- en vaarroutes routes en de beste (natuurvriendelijke) adresjes om te eten of te slapen. Veel plezier in Groeningen!

Kop van Drenthe

Er is zoveel meer te ontdekken in de Kop van Drenthe.

Start hier

Onze webshop

In onze webshop vindt u onder andere de Onlandenkaart en struin- en wandelkaart.

> Bezoek de webshop

Volg ons verder

Op Facebook plaatsen we regelmatig berichten over de Kop van Drenthe.

> Volg ons hier

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

> Klik hier

Privacy

Wij geven veel om uw privacy, lees ons privacybeleid.

> Klik hier

Favicon stichting Kop van Drenthe