Laatste nieuws

Netwerkbijeenkomst Stichting Kop van Drenthe

Op 1 november jl. vond een netwerkbijeenkomst van Stichting Kop van Drenthe plaats op het TT Circuit te Assen.

Tijdens deze bijeenkomst is Eric Neef aangesteld als nieuwe voorzitter van Stichting Kop van Drenthe. Oud-voorzitter Sietze de Jong zal de komende weken nog betrokken zijn; nadat hij 8 jaar voorzitter van Stichting Kop van Drenthe is geweest.

Ruben Wubbema deed namens ‘Ik Ben Drents Ondernemer’ een korte presentatie met aanhaakmogelijkheden voor ondernemers. Jolanda Doornbos, regio coordinator, vertelde over de diverse projecten waar momenteel aan gewerkt wordt.

Vervolgens werden de circa 50 aanwezigen rondgeleid over het TT Circuit, met een netwerkborrel als afsluiting. Het was een geslaagde middag.

Mocht u op de hoogte gehouden willen worden van bijeenkomsten en andere activiteiten, neemt u dan contact op met info@kopvandrenthe.nl.

Evenementen 2023

Archief

Belevingskaart Groeningen

Geniet jij van de natuur en ben je graag buiten? Dan zit je hier helemaal goed. Groeningen is de ideale plek om te ontspannen tussen het groen, nieuwe planten- en diersoorten te ontdekken, of je te verwonderen over de mooiste landgoederen.

De Groeningen Belevingskaart is een topokaart met wandel- en fietsroutes langs plekken waar het Groeningen-verhaal optimaal te beleven is. Daarmee kunnen de kwaliteiten die het gebied al heeft nog meer ontsloten worden voor potentieel geïnteresseerden van binnen en buiten de regio. Het in beeld brengen van de vele mogelijkheden is een krachtige ondersteuning van de loftrompet die op Groeningen gestoken wordt. Attentie- en informatiewaarde dus, als basis voor bescherming, beleving en benutting van de natuurwaarden.

Op deze kaart vind je handige startpunten voor jouw ontdekkingstocht door Groeningen. Hier kun je parkeren, is vaak horeca te vinden en starten routes of beleefpaden. Daarnaast vind je 10 tips voor ‘groene’ hotspots die je niet mag missen, de
mooiste wandel-, fiets- en vaarroutes routes en de beste (natuurvriendelijke) adresjes om te eten of te slapen. Veel plezier in Groeningen!

Kop van Drenthe

Er is zoveel meer te ontdekken in de Kop van Drenthe.

Start hier

Onze webshop

In onze webshop vindt u onder andere de Onlandenkaart en struin- en wandelkaart.

> Bezoek de webshop

Volg ons verder

Op Facebook plaatsen we regelmatig berichten over de Kop van Drenthe.

> Volg ons hier

Privacy

Wij geven veel om uw privacy, lees ons privacybeleid.

> Klik hier