Laatste nieuws

Kennisevent 21 maart 2023

Op 21 maart jl. organiseerde Stichting Kop van Drenthe in samenwerking met KHN Assen, KHN Noordenveld en KHN Tynaarlo een Kennisevent in Roden.

De ontvangst was in Hotel Onder de Linden, waar onze voorzitter, Eric Neef, de opening verzorgde.

Spreker Herbert Dijkstra nam ons mee in zijn avonturen door de sportjaren heen en vertelde over het aankomende EK Wielrennen 2023. Aanvullend werd door o.a. Anita ter Veld en Henk Jan ten Brink een voorproefje gegeven over de randprogrammering rond het EK, dat van start ging in Assen.

Na de pauze konden verschillende workshops op diverse locaties in Roden gevolgd worden.  Onder andere een workshop over de Duitse markt, het puberbrein, duurzaamheid en online marketing werden met veel enthousiasme gevolgd.

Ter afsluiting kwam men wederom samen in Hotel Onder de Linden voor een netwerkborrel. Hier werd volop bijgepraat en kennis uitgewisseld.

Al met al was het een zeer geslaagd event!

Netwerkbijeenkomst 1 november 2022

Op 1 november 2022 organiseerde Stichting Kop van Drenthe een netwerkbijeenkomst op het TT-Circuit in Assen.

Na de opening verzorgde Ruben Wubbema – Ik Ben Drents Ondernemer – een presentatie ‘Trends en Ontwikkelingen’.

Jolanda Doornbos, regiocoördinator, vertelde over de laatste ontwikkelingen en werkzaamheden van Stichting Kop van Drenthe. Aan bod kwamen bijvoorbeeld de ontwikkelingen rondom Geotour Kop van Drenthe, de Duitse markt en verschillende lopende projecten.

Na een korte pauze kregen de aanwezigen een rondleiding van ruim een uur over het TT-Circuit, inclusief een kijkje op de baan en andere TT-hotspots!

Na de rondleiding was het tijd om alle indrukken eens te bespreken onder het genot van een hapje en een drankje tijdens de netwerkborrel.

Evenementen 2023

Archief

Belevingskaart Groeningen

Geniet jij van de natuur en ben je graag buiten? Dan zit je hier helemaal goed. Groeningen is de ideale plek om te ontspannen tussen het groen, nieuwe planten- en diersoorten te ontdekken, of je te verwonderen over de mooiste landgoederen.

De Groeningen Belevingskaart is een topokaart met wandel- en fietsroutes langs plekken waar het Groeningen-verhaal optimaal te beleven is. Daarmee kunnen de kwaliteiten die het gebied al heeft nog meer ontsloten worden voor potentieel geïnteresseerden van binnen en buiten de regio. Het in beeld brengen van de vele mogelijkheden is een krachtige ondersteuning van de loftrompet die op Groeningen gestoken wordt. Attentie- en informatiewaarde dus, als basis voor bescherming, beleving en benutting van de natuurwaarden.

Op deze kaart vind je handige startpunten voor jouw ontdekkingstocht door Groeningen. Hier kun je parkeren, is vaak horeca te vinden en starten routes of beleefpaden. Daarnaast vind je 10 tips voor ‘groene’ hotspots die je niet mag missen, de
mooiste wandel-, fiets- en vaarroutes routes en de beste (natuurvriendelijke) adresjes om te eten of te slapen. Veel plezier in Groeningen!

Kop van Drenthe

Er is zoveel meer te ontdekken in de Kop van Drenthe.

Start hier

Onze webshop

In onze webshop vindt u onder andere de Onlandenkaart en struin- en wandelkaart.

> Bezoek de webshop

Volg ons verder

Op Facebook plaatsen we regelmatig berichten over de Kop van Drenthe.

> Volg ons hier

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

> Klik hier

Privacy

Wij geven veel om uw privacy, lees ons privacybeleid.

> Klik hier